Чи є ліки від паперової залежності?

916 22.10.2020

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день без паперу, а тому ми пропонуємо вкотре згадати наскільки важливим є раціональне використання паперу.


Без паперу ми вже не уявляємо нашого повсякденного життя, хоча саме він є одним із винуватців глобального потепління. Тільки уявіть, щороку людство використовує понад 300 млн тонн паперу. Задля виготовлення такої кількості паперу вирубують до 7 млрд дерев. Лише в офісах друкують понад 1 млн сторінок. 


За статистикою, кожен українець за рік у середньому використовує понад 25 кг паперу. Звісно сортування офісного паперу зовсім трішки рятує ситуацію із його критичним використанням, але сортують далеко не всі. А згадайте те, що поза межами офісу ми використовуємо не меншу кількість паперових речей. Ми щодня п’ємо каву в одноразових стаканчиках, купуємо книги та журнали, полюбляємо робити нотатки у записниках чи стіках, постійно використовуємо вологі серветки і паперові рушники. 
Споживання паперу в офісі можна зменшити завдяки використанню сучасних технологій, зокрема, ввівши електронний документообіг у компанії. Але як бути із рештою звичних паперових дрібничок, до яких ми так звикли? 


Щоб дати відповідь на це запитання, наші експерти каналу ЕДО talks поспілкувалися із перехожими і дізналися багато цікавого. Тож, уявіть свій день без жодної паперової речі, який він для вас? Якщо ви ще не знаєте як повністю відмовитися від паперу, пропонуємо переглянути наш ролик. Ми не впевнені, що ви знайдете тут єдиний правильний шлях до життя без паперу, а от хороший настрій вам точно гарантований. 
Приємного перегляду!