Готові акредитовані рішення для роботи з е-ТТН

522 16.07.2024

Сьогодні учасники перевезень активно дискутують на тему експериментального проєкту із впровадження е-ТТН в Україні. ТТН (товарно-транспортна накладна) є важливим документом у логістичному ланцюзі. Вона містить дані про вантаж, відправника, одержувача, маршрут, характеристику товару. ТТН також дозволяє відстежувати рух вантажу, забезпечує прозорість доставки продукції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2024 року в Україні реалізується експериментальний проєкт із впровадження е-ТТН для формування нових векторів розвитку цифровізації документообігу в галузі вантажних автомобільних перевезень. 

Готові акредитовані рішення для роботи з е-ТТН пропонує українцям IT-холдинг Linkos Group. Детальніше про них на масштабній IT-конференції Форсайт 2.4 від Linkos Group розповів Product Owner COTA — Анатолій Мартинюк:

“Linkos Group є акредитованим провайдером у проєкті е-ТТН. Це один із найсильніших проєктів по диджиталізації за останні роки, який стосується всього бізнесу. Це створення національної системи по обміну документами, які беруть участь у перевезеннях, в електронному форматі. У найближчому майбутньому всі мають використовувати цю систему, незалежно від розміру бізнесу, виду діяльності і т. д.”.
 

Як працює проєкт е-ТТН? 

Архітектура системи е-ТТН полягає в тому, що весь бізнес взаємодіє із провайдерськими рішеннями, серед яких є і ті, які розробила компанія Linkos Group. Своєю чергою, провайдерські рішення безпосередньо працюють із державою. 

Беручи до уваги масштаб проєкту Е-ТТН, команда Linkos Group розробила декілька програмних продуктів, щоб задовольнити усі потреби учасників перевезення. Вебрішення від Linkos Group є комплексним і складається із трьох окремих, але взаємопов’язаних, програмних продуктів: вебсервіс “СОТА Е-ТТН”, рішення для водіїв мобільний застосунок “СОТА DRIVER” та інтеграційне рішення “СОТА АРІ Е-ТТН”

Вебсервіс “СОТА Е-ТТН”

Максимально зручний та простий інструмент для роботи з електронною товарно-транспортною накладною. Має функціонал для вантажовідправника, перевізника й одержувача по створенню всіх документів. Переваги даного рішення: 

  • зрозуміле створення та заповнення е-ТТН;
  • авторизація за допомогою телефону або власного КЕП;
  • зручний реєстр електронних документів;
  • швидкий пошук та фільтрація.

За допомогою “СОТА Е-ТТН” ви можете:

  • знайти довідники контрагентів, автомобілів та вантажів;
  • керувати маршрутами вашого перевезення;
  • додавати супровідні документи на вантаж;
  • підписувати документи за допомогою КЕП;
  • створювати необхідні коригуючі акти.

Спробувати вже зараз можна за посиланням.

Мобільний застосунок “СОТА DRIVER” 

Рішення, розроблене спеціально для водіїв та експедиторів, щоб вони могли без зайвих зусиль зручно і швидко переглянути документи, які необхідно підписати, створити е-ТТН, а на основі них — акти. Застосунок можна встановити на смартфон або планшет. Він має простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що дозволяє кожному користувачу легко працювати з електронними документами для перевезень.

Функціонал СОТА DRIVER:

  • отримання е-ТТН й актів до них, у яких вказано дані водія;
  • редагування даних у документі, які може змінювати водій;
  • підписання е-ТТН й актів до них;
  • створення та редагування актів: коригування, перевантаження; розвантаження на проміжному складі, зміна пункту призначення.

Завантажити додаток для водіїв можна за посиланням.

Інтеграційне рішення “СОТА АРІ Е-ТТН” 

Дозволяє інтегрувати весь функціонал для роботи з е-ТТН до вашої облікової системи. Інтеграційне рішення “СОТА АРІ Е-ТТН” забезпечує виконання повноцінного електронного документообіг із ЦБД (Центральна База Даних).

Перевагами даного рішення є:

  • зрозумілий формат для автоматизації документообігу;
  • затверджена структура XML;
  • формування документів на основі переданих даних;
  • перевірка на заповнення обов’язкових полів;
  • реєстрація та перевірка стану реєстрації документів у ЦБД.

“Наше рішення СОТА АРІ Е-ТТН повноцінне. Воно містить усі функції для роботи з ТТН: підписання, отримання вхідних документів, створення різних актів, передбачених цією системою. До того ж є окреме рішення для створення чернеток. Користувачами є працівники складу, водії. Розглянемо класичне перевезення, коли в нас є відправник, перевізник, отримувач. Відповідно відправник та отримувач використовують СОТА Е-ТТН, а перевізник — мобільний застосунок СОТА DRIVER”, — підсумував Анатолій Мартинюк

Детальний опис API та методів роботи з ним доступний за посиланням.

Чому варто обрати рішення для роботи з е-ТТН від Linkos Group?

Команда впровадження. Супроводження на всіх етапах впровадження рішень для роботи з е-ТТН.

Технічна підтримка. Лінія консультації налічує майже 100 сертифікованих спеціалістів. 

Інформаційний супровід. Ви можете відстежувати новини про розвиток проєкту на наших ресурсах. 

Навчання. Текстові та відеоінструкції від навчального департаменту. 

Лояльність. Наразі користування нашими серверами є цілком безоплатним. 

Надійне партнерство. Понад 20 років розробки IT-продуктів у сфері електронного документообігу з державою. 

Дивіться детальну презентацію рішень для роботи з е-ТТН на базі вебсервісу СОТА у відео.

Більше інформації про сервіс для роботи з е-ТТН дізнавайтеся за посиланням

Цифровізуйте ваш бізнес разом із вебрішеннями від Linkos Group. Працюйте з е-ТТН за допомогою вебсервісів СОТА вже зараз — і будьте завжди на крок попереду!