Оновлений план перевірок – ДФС

2412 26.07.2018

На сайті ДФС оновлено план-графік перевірок самозайнятих осіб (фізосіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) станом на 25.07.2018 року.

Оновлений план перевірок налічує 2043 особи у всіх областях України, включаючи і тих, кого вже перевірили з початку 2018 року. Продивіться себе у файлі від ДФС: план - графік "Документальні планові перевірки платників податків - фізичних осіб " з урахуванням коригування (липень 2018 року)

Самозайняті особи – це платники податку, які є фізичною особою - підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником в межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності (пп. 14.1.226 п. 14.1 ст. 14 ПК). Це можуть бути приватні нотаріуси, адвокати, аудитори, бухгалтери, оцінщики та навіть репетитори, актори, художники, письменники та ін.

Нагадаємо, що самозайнята особа зобов’язана вести Книгу обліку доходів і витрат фізичних осіб-підприємців, які не застосовують спрощену систему оподаткування та самозайнятих осіб і це можна робити у веб-сервісі СОТА. Разом з тим й автоматично формувати звіти в СОТА на основі даних з книги обліку доходів та витрат до контролюючих органів.

Підключитися до СОТА можна просто на сайті онлайн за номером телефону та працювати в сервісі зі своїм електронним підписом.