СОТА CRS – найпопулярніше рішення серед підзвітних фінансових установ

215 18.10.2024

16 жовтня у Києві була організована міжнародна конференція “DIGITAL TECHNOLOGIES and SMART BANKING for financial stability” для банків та технологічних компаній, які прагнуть до співпраці у галузі фінансів. Конференцію відвідали представники різноманітних IT-компаній, банківського, страхового ринків та МФО, щоб обговорити нові цифрові рішення та інновації у сфері банкінгу. 

На заході поділилася власним досвідом та цифровими досягненнями українська IT-компанія Linkos Group, яка успішно займається розробкою цифрових рішень для автоматизації бізнесу вже понад 20 років! Представники холдингу, а саме комерційний директор Дмитро Борисов та керівниця навчального центру Марина Кондратюк, виступили з доповідями, у яких розповіли більше про продукти компанії, сучасні шляхи автоматизації документообігу та нюанси CRS-звітності. Детальніше про виступ Дмитра Борисова читайте тут.

Керівниця навчального центру Марина Кондратюк доповіла про автоматизацію CRS-звітності та готові рішення від Linkos Group. Саме зараз наша країна робить ефективні кроки щодо впровадження актуальних і поширених європейських стандартів. І звіт CRS — один із них. 

Загальний стандарт звітності CRS, Common Reporting Standard (CRS,  — це міжнародний стандарт, схвалений Радою ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) 15 липня 2014 року, який вимагає від країн-учасників, які його впроваджують, здійснювати збір інформації від фінансових установ про фінансові рахунки власників та щорічно, на автоматичній основі обмінюватися такою інформацією із юрисдикціями-партнерами”, — пояснила поняття звітності CRS Марина Кондратюк

Україна приєдналася до цього стандарту шляхом підписання багатосторонньої угоди у 2022 році й зараз робить активні дії до впровадження звітності CRS. На даний момент понад 110 країн обмінюються інформацією, ДПС формує пакети у кожну країну окремо, інші країни формують пакети для України, а Україна зі свого боку забирає пакети від інших країн із платформи. 

“Щорічно, до 1-го липня підзвітні фінансові установи зобов?язані звітувати про фінансові рахунки своїх іноземних клієнтів. Звітним періодом вважається попередній календарний рік. Цьогоріч українці вже мали цей досвід і до 1 липня повинні були подати звітність. Звітний період припав на друге півріччя 2023 року. Загалом на нас чекали позитивні результати. У жовтні 2024-го Україна опублікувала всі пакети для 114 країн і забрала інформацію, яка стосується наших резидентів”, — зробила висновки стосовно першого українського досвіду у подачі звітності CRS Марина Кондратюк

Компанія Linkos Group розробила рішення для комфортної та максимально швидкої роботи зі звітом CRS. За результатами першого досвіду роботи із CRS-звітом у наших рішеннях з усіх відправлених звітуючих і коригуючих звітів 88% було прийнято з першого разу! 

“Готовими рішеннями від Linkos Group для роботи зі звітом CRS, а саме СОТА CRS та СОТА АРІ CRS, користується майже половина всіх зареєстрованих підзвітних фінансових установ. Як вдалося досягнути таких успіхів? Річ у тому, що наша професійна ІТ-команда намагалася зробити все можливе, щоб нова для українського бізнесу звітність не була такою складною”, — поділилася успіхами Linkos Group Марина Кондратюк.

СОТА CRS — це хмарне рішення, яке являє собою вебкабінет користувача. Звіти можна завантажувати із файлів excel* або створювати безпосередньо вручну у вебсервісі (є обмеження по кількості рахунків у звіті). Це рішення підходить будь-кому: компанії з управління активами; організаціям, які зареєструвалися як підзвітна фінансова установа.

СОТА АРІ CRS — коробкове рішення, яке розгортається в інфраструктурі підприємства. Складається з вебкабінету користувача та має вбудоване REST API для інтеграції із системами підприємства. Більше підходить великим компаніям. 

Вебрішення від Linkos Group — СОТА CRS та СОТА АРІ CRS здатні закрити будь-які ваші задачі під час роботи над звітністю CRS:

  • створення всіх типів звіту про підзвітні рахунки;
  • автоматична перевірка звітів;
  • інформування користувача про виявлені помилки;
  • формування коригуючих звітів;
  • підписання та відправка звіту до ДПС;
  • отримання квитанцій від контролюючого органу;
  • експорт звітів у формат XML;
  • передача даних по АРІ з візуальним відображенням їх у кабінеті користувача.

“Linkos Group завжди думає насамперед про клієнта, який буде працювати із нашими сервісами. Своїми рішеннями ми намагаємося вирішити проблему клієнта — забрати рутинну роботу на себе. Наприклад, звіт CRS може бути дуже об'ємним, коли вам потрібно надати інформацію про велику кількість рахунків. У такому разі знайти помилку, якої ви могли припуститися, самостійно складно. СОТА CRS та СОТА АРІ CRS знаходять помилки автоматично і зрозуміло на них вказують”, — розповіла про переваги вебрішень для роботи зі звітом CRS від Linkos Group Марина Кондратюк.

Відео виступу Марина Кондратюк

Отже, закликаємо вас інвестувати у якісне програмне забезпечення вже сьогодні — і зможете закласти фундамент для успішного та стабільного розвитку вашого бізнесу у найближчому майбутньому. Придбати готові рішення від Linkos Group — СОТА CRS та СОТА АРІ CRS можна за посиланням

Номери телефону відділу продажу та впровадження СОТА CRS:
+38 044 206 72 25
+38 073 206 72 25