ПРРО: Крок вперед довжиною в рік

1799 02.08.2021

Перший рік із ПРРО. Ми не могли оминути цю дату, адже саме з 01.08.2020 р. програмний РРО з'явився як інструмент проведення розрахункових операцій на рівні з РРО.

Що відбувалось протягом цього року з ПРРО?

Рік є датою показовою і значущою, бо - це період становлення, формування, прийняття. Показовий він є також тому, що за рік стає зрозуміло, чи буде продукт/нововведення затребуваним і корисним, чи прийме його бізнес та суспільство.

Враховуючи, що у кожного своє ставлення до нового, до сприйняття інноваційних підходів, цільову аудиторію ПРРО можна умовно поділити на дві категорії:

  • перші - це ті, які прагнуть бути в курсі всього нового, застосовувати корисні та зручні інструменти в своїй роботі та бізнесі;
  • другі - ті, які сприймають все нове з обережністю. Очікують, спостерігають та не поспішають використовувати у себе.

Простіше кажучи, одні спробували - сподобалось і це круто - є можливість випередити своїх конкурентів, не сподобалось - рухаємось далі, шукаємо нове, більш цікаве, зручне та креативне. Інші чекають, поки активні випробують нововведення, і тільки упевнившись, що інструмент відповідає визначеним критеріям, починають розглядати його для себе.

І той, і інший підхід дає свої результати, це безперечно, але незаперечним для усіх є той факт, що сьогодення вимагає вміння адаптуватися, швидко приймати рішення та бути максимально мобільним.

Запровадження ПРРО на рівні з апаратними РРО якраз і було покликано забезпечити усі ці виклики, з якими зіштовхується підприємець сьогодні. І саме тому, не може не радувати той факт, що наразі у бізнеса з'явився вибір і свобода дій. Вибір - використовувати класичний РРО або сучасний ПРРО! І це прекрасно - бо є підтвердженням того, що маленький ФОП або великі мережі рітейлу не стоять на місці у своєму розвитку, а мають можливість рухатися вперед до нових цілей та можливостей.

Цей рік дає нам можливість зрозуміти, проаналізувати та поділитись із нашими читачами цікавими даними щодо застосування ПРРО. І впевнитись в тому, що ПРРО таки відбувся, знайшов свого користувача та зайняв свою нішу як інструмент для здійснення розрахункових операцій, і це продукт, яким користуються.

Проста статистика:

  • за рік на сервері ФСКО зареєстровано вже 380 млн. чеків, сформованих через ПРРО. Про це зазначили податківці.
  • користувачів, які обрали лінійку продуктів для здійснення розрахункових операцій від Linkos group, на сьогодні більше 6000 ПРРО.

Не будемо зупинятися на перевагах та відмінностях між ПРРО та РРО, бо про все це ми писали, писали й інші експерти з питань РРО/ПРРО.

Але якщо Ви дочитали до цього моменту припускаємо, що Ви експерт по РРО/ПРРО (сподіваємось, що наш матеріал Вам сподобався), або Ви в активній фазі вибору свого ПРРО. Адже тих, хто використовує ПРРО, цікавлять більш прагматичні моменти - роз'яснення, інструкції щодо користування, лайфхаки, тощо (все це можна знайти на нашому вебсайті, а також  на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі).

А для новоприбулих до команди постійних користувачів ПРРО нагадаємо.

Хто може працювати з ПРРО?

З ПРРО Cashalot та СОТА Каса можуть працювати як ФОПи, так і середній та великий бізнес. При цьому, види діяльності можуть варіюватися від торгівлі з лотка, через інтернет, кафе, ресторани, надання послуг до роздрібної торгівлі у великих мережах рітейлу.

Докладніше про застосування РРО/ПРРО читайте тут.

У чому різниця між РРО та ПРРО?

Без сумніву, стаціонарні касові апарати візуально відрізняються від сучасного гаджету. Класичний РРО потребує обслуговування сторонніми організаціями (ЦСО), що інколи влітає в копієчку власнику, а ПРРО - ні.

Крім цього, для великого супермаркету з великою кількістю кас класичний РРО, напевно, зручніше, адже касир знаходиться на постійному місці і видає покупцеві паперовий чек. Так здається на перший погляд, але реалії 2020-2021 років в умовах пандемії впевнено закріпили на ринку поняття онлайн супермаркет, і відповідно сформували великий попит на доставку, - а тут, безумовно, у виграші ПРРО (мобільність, економність, безконтактність). Такі ж переваги і для маленької кав’ярні - зручним буде ПРРО в смартфоні або планшеті, бо офіціант може отримувати замовлення і розраховувати клієнта на місці, де той зручно умостився, щоб випити кави. Крім того, можна відправити чек на електронну пошту клієнта (безконтактність) за його вимогою.

Тож можна визнати, що впровадження ПРРО відбулося, «перший рік - політ нормальний!» Зі свого боку обіцяємо, що і в подальшому будемо удосконалювати нашу лінійку продуктів для розрахункових операцій, впроваджувати цікаві доробки, які будуть корисні та влаштують навіть самих вибагливих клієнтів.

Отже, читайте про ПРРО на нашому вебсайті у розділі Новини, аналізуйте, обирайте та користуйтесь тим, що зручно!

Нагадаємо, що вже позаду більша половина 2021 року і вже наближається період (з 01.01.2022 року), коли використання РРО/ПРРО стане обов'язковим для всіх ФОП 2-4 групи, незважаючи на розмір доходів, отриманих від здійснення діяльності, та видів діяльності. Тому ми будемо раді взяти Ваші турботи на себе, запропонувавши Вам наш хмарний ПРРО COTA Каса.

Радимо не зволікати тим, хто ще не придбав ПРРО, і звертатись до наших відділів продажу за телефонами: +380 44 344 07 44; +380 67 344 07 44.