Створення коригуючого Звіту CRS

220 24.07.2024

Продовжуючи цикл публікацій щодо звіту про фінансові рахунки (звіт CRS), розглянемо, як створити коригуючий Звіт CRS на основі існуючого.  

Для створення коригуючого Звіту CRS на основі існуючого у реєстрі зі звітами виділіть Звіт, на основі якого потрібно створити коригуючий, та натисніть іконку  Створити коригуючий звіт (рис. 1):  

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 1 

Відкриється вікно Створення коригуючого звіту. Для вибору типу даних про ПФУ встановіть відповідну опцію (рис. 2): 

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 2 

Нагадаємо, що:  

  • OECD0 – повторно надіслані дані (використовується в разі повторного надсилання даних в блоці «Підзвітна Фінансова Установа»; 
  • ОECD2 – скориговані дані; 
  • ОECD3 – видалення даних. 

Якщо ви обрали тип даних про ПФУ – OECD0, у наступному вікні оберіть рахунок. Для цього встановіть позначку на початку рядка, що відповідає рахунку. Натисніть Продовжити (рис. 3) 

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 3 

Якщо обрано тип даних про ПФУ OECD0, але не обрано рахунок, кнопка Продовжити буде неактивна.  

Якщо ви обрали тип даних про ПФУ OECD2 або OECD3, вибір рахунку для коригування необов’язковий. У такому випадку можна перейти до наступного етапу, натиснувши Продовжити 

Відкриється вікно Коригуючого звіту (рис. 4):  

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 4 

В коригуючому звіті автоматично заповнюються поля:  

  • Тип звіту – зазначається код – CRS702.  
  • В блоках звіту “Інформація про звіт” та “Підзвітна фінансова установа” автоматично підтягуються дані зі звіту, на основі якого створюється коригуючий звіт.  

У блоці Підзвітна фінансова установа 

  • Тип даних – зазначається код, який обрано у вікні створення коригуючого звіту;  
  • Унікальний ідентифікатор блоку даних – під час створення коригуючого звіту ідентифікатор формується системою автоматично наступним чином:  

- якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту – OECD0, то ідентифікатор блоку даних коригуючого звіту дорівнює ідентифікатору блоку даних звіту, на основі якого було створено коригуючий звіт;  

- якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту – OECD2 або OECD3, то ідентифікатор блоку даних формується автоматично системою після збереження Звіту. 

У разі виправлення (або видалення) інформації присвоюється новий Унікальний ідентифікатор блоку даних, на який можна буде посилатися в подальшому.  

Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних – під час створення коригуючого звіту заповнюється системою автоматично наступним чином:  

  • якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту OECD0, то Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних не заповнюється;  
  • якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту OECD2 або OECD3, то Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних коригуючого звіту дорівнює ідентифікатору блоку даних звіту, на основі якого було створено коригуючий.  

У блоці Підзвітні рахунки – якщо було обрано рахунки для коригування, всі дані по обраним рахункам переносяться до коригуючого звіту зі звіту, на основі якого він створюється, крім полів:  

  • Тип даних – заповнюються користувачем вручну або через функцію “Групове заповнення даних”;  
  • Унікальний ідентифікатор блоку даних – формується автоматично Системою; 
  • Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних – заповнюється автоматично Системою (переноситься ідентифікатор даних по обраному рахунку зі звіту, на основі якого було створено коригуючий звіт).  

Перевірте заповнення полів звіту та дозаповніть необхідні поля і ще раз перевірте, підпишіть та відправте Коригуючий звіт.