СОТА Lite та СОТА Enterprise: у чому різниця? 

2847 16.11.2020

 

Цієї осені вебсервіс СОТА повністю оновився і став ще зручнішим для бізнесу будь-яких масштабів. Так, із сервісу для ЕДО, СОТА стала повноцінним вебресурсом, що задовольняє фактично всі потреби сучасного бізнесу в: ЕДО, поданні звітності, веденні онлайн-каси, акцизі та інше. 


Звісно одним із основних аспектів роботи лишився електронний документообіг, але і він зазнав змін. Електронний документообіг від оновленої СОТА має два напрямки:  СОТА Lite та СОТА Enterprise. Перший — це легкий та максимально спрощений варіант ЕДО, що надає змогу клієнту надсилати, отримувати та підписувати документи навіть з месенджера. 


СОТА Lite
Ми добре знаємо, що обираючи сервіс для ЕДО, кожен користувач  прагне максимальної простоти та зручності. Адже саме за допомогою електронного документообігу з'являється можливість автоматизувати всі бізнес-процеси компанії та зробити їх більш ефективними. Тому ми подбали, щоб легкість та мобільність СОТА Lite, зробивши процес обміну значно приємнішим та менш енергозатратним для всіх учасників ЕДО.

 
СОТА Lite має спрощену систему входу для клієнта, простий фільтр та інтерфейс з набором усіх необхідних для ФОП функцій ЕДО. Згодом до функціональних можливостей буде додано подання звітності до контролюючих органів для ФОП. Завдяки вичерпному набору усіх необхідних шаблонів для обміну документами з контрагентами та подання звітності до контролюючих органів, СОТА Lite є особливо зручною саме для підприємців. Вам не потрібно самостійно створювати та формувати документи, достатньо оплатити доступ до СОТА Lite та користуватися всіма доступними шаблонами. 


Ще однією особливістю СОТА Lite є те, що її можна використовувати як окреме робоче місце для менеджера, що працює з контрагентами та здійснює відправку рахунків, договорів та інших документів, що потребують накладання КЕП.


СОТА Enterprise
СОТА Enterprise — продукт, створений для тих, хто прагне більше можливостей для свого бізнесу. Сервіс поєднує розширені можливості для ЕДО з контрагентами та подання звітності до контролюючих органів. Цей варіант надає користувачеві значно ширші функціональні можливості, має більше полів для звітності, детальний фільтр документів та налаштований імпорт/експорт документів різних форматів.


Також, придбавши СОТА Enterprise, клієнт має змогу розширити свої можливості за допомогою модулів, які доступні для покупки тільки для користувачів СОТА Enterprise.


Так, СОТА має такий модульний склад:
- Модуль «Звітність»
- Модуль «Облік ПДВ»
- Модуль «Облік акцизного податку».


Модуль «Звітність» допоможе вам легко надсилати звітність в електронному форматі до всіх контролюючих органів: Державної фіскальної служби, Державної служби статистики, Пенсійного фонду України, Державної казначейської служби, ФСС з ТВП. 


Модуль «Облік ПДВ» допоможе швидко зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування, адже усі шаблони відповідають вимогам законодавства. Також модуль закриє такі потреби: створення податкової декларації на основі реєстру ПН, реєстрація ПН/РК в ЄРПН, автоматизована відправка запитів у ЄРПН та імпорт відсутніх ПН, обмін документами з контрагентами. 


Модуль «Акциз» потрібен виробникам та реалізаторам підакцизних товарів, зокрема, спирту етилового та пального. Цей модуль дає змогу: створювати акцизні накладні та розрахунки коригування, створювати і реєструвати ТТН на спирт і алкоголь, обмінюватися е-ТТН з контрагентами, реєструвати та звіряти документи в ЄРАН, реєструвати ліцензії на спирт, алкоголь, тютюн.


Кожен із перерахованих модулів має окрему ліцензію, яку ви можете придбати окремо, відповідно до потреб вашого бізнесу. Єдиною обов’язковою умовою є те, що можливість придбати кожен із модулів або всі разом можуть тільки клієнти СОТА Enterprise. 


Отже, сучасний вебсервіс СОТА може задовольнити потреби будь-якого бізнесу, легко вирішивши питання електронного документообігу. Ресурс дозволяє швидко відправити та отримати документи в електронному вигляді з будь-якого гаджета. СОТА не потребує встановлення і налаштування додаткового програмного забезпечення, що робить її доступною будь-якому користувачеві. Для того, щоб розпочати роботу, необхідно мати КЕП та будь-який гаджет (ноутбук, смартфон, комп’ютер) з виходом в інтернет. 


Детальніше про вебсервіс СОТА ви можете переглянути у зручному відеоформаті на нашому YouTube-каналі. 
Також нагадуємо, що раніше ми вже писали про віджет СОТА, який допоможе інтегрувати всі можливості ЕДО безпосередньо на ваш сайт, зберігши фірмовий стиль бренду.