Дайджест від СОТА за листопад 2020

1023 03.12.2020

В останній місяць осені команда вебсервісу СОТА плідно попрацювала. Нагадаємо про новинки, доробки та доопрацювання у СОТА у листопаді 2020 р.

СОТА Каса

В хмарному сервісі СОТА Каса, який є чудовою альтернативою класичним РРО, додано можливість зазначати знижку до окремого товару (на суму чи у %) або застосувати загальну знижку до всього чеку.

Для обрання знижки можна обрати один із запропонованих варіантів:

  • ручна знижка;
  • дисконтна картка;
  • програма лояльності.

Тепер є можливість вести реєстр клієнтів з дисконтними картками та створювати програми лояльності.

Крім того, в СОТА Каса в розділі Операції додано Синхронізацію чеків за допомогою кнопки Синхронізувати з фіскальним сервером. При натисканні даної кнопки виводяться всі наявні зміни на фіскальному сервері за певний період. Докладніше про це у релізі оновлення 11.023.172.

Сканування дисконтних карток

В Сота Каса для застосування знижок по дисконтній картці клієнта у вікні вибору типу знижки підключено сканування штрихкоду картки за допомогою сканера (оновлення 11.023.173).

Також з’явилась можливість для мобільних пристроїв сканування штрихкоду за допомогою камери.

Контроль службової видачі

Починаючи з оновлення 11.023.173 при закритті зміни в СОТА Каса, якщо не було виконано службової видачі, а в касі знаходиться готівка, касиру буде запропоновано виконати операцію «Службова видача».

Крім того, для перегляду суми готівки в касі в X-звіті додано відповідний рядок. А також додано додатковий контроль на суму решти при фіскалізації чека.

Додатковий захист акаунта

Для покращення системи безпеки авторизації командою вебсервісу СОТА в профілі користувача додано опцію Двофакторна перевірка, якою встановлюється додатковий рівень безпеки для особистого кабінету користувача - при авторизації для входу в акаунт потрібно буде зазначити код з SMS-повідомлення.

Довідник номенклатури

Для довідника Номенклатура товарів та послуг реалізовано експорт в форматах: CSV та DBF. При цьому, для формату DBF доступні додаткові налаштування.

Також додано можливість копіювання записів у довіднику.

Додатковий сервіс SMS

Налаштовано відправку чеків в SMS-повідомленнях за допомогою підключення до додаткового сервісу – TurboSMS (оновлення 11.023.172).

Сота Lite

В Сота Lite реалізовано новий модуль Звітність для ФОП, який дозволить працювати з найнеобхіднішими звітами та подавати їх до ДПС.

Реєстр ліцензій (пальне)/(спирт, алкоголь, тютюн)

ДПС створено сервіс автоматизованого повідомлення СГ про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення її дії або анулювання. Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію направляються ДПС адресату за 30, 20, 10 та 5 днів до настання терміну оплати ліцензії

В СОТА реалізовано новий сервіс Ліцензійна справа, що дозволяє переглядати та опрацьовувати документи щодо ліцензій, а також отримані від ДПС повідомлення. Ідентифікатор форми Повідомлення щодо внесення чергового платежу за ліцензію - J/F1405901.

! Отримані Повідомлення доступні у модулях Облік акцизного податку - Реєстр ліцензій (пальне) та/або Реєстр ліцензій (спирт, алкоголь, тютюн).

Для оплати в пункті головного меню Правка додано команду Платіж виконано.

Зверніть увагу! Команда доступна лише для неопрацьованого Повідомлення (позначено червоним кольором). Після опрацювання Повідомлення набуває статусу Виконано.

Крім того, на панелі Фільтр додано блок Ліцензійна справа. За допомогою блоку можна здійснювати відбір документів та Повідомлень щодо ліцензій за номером ліцензії. Докладніше про це – в оновленні 11.025.173.

Долучайтесь до вебсервісу СОТА, слідкуйте за доробками та новаціями, а також користуйтесь корисним функціоналом від СОТА.