До уваги новостворених ФОП-єдинників

1386 20.07.2021

Застосування спрощеної системи оподаткування, а також справляння єдиного податку, визначені розділом XIV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Так, зареєстровані в установленому законом порядку новостворені суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації (пп. 298.1.2 ПКУ).

Зверніть увагу! ПКУ не передбачено перенесення граничного строку подання такої заяви у разі, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день.

Строк визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами (ч. І ст. 252 ЦКУ).

Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є перший за ним робочий день (ч. 5 п. 254.5 ЦКУ).

Таким чином, для новостворених ФОП, у яких 10-ий день з дня їх державної реєстрації припадає на святковий або вихідний день, термін подання заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для 3-ї групи, яка не передбачає сплати ПДВ, переноситься на перший робочий день, наступний за вихідним або святковим днем.

Про це повідомили фахівці ДПС у Дніпропетровській області.

Докладніше про те, що необхідно знати ФОП 3-ї групи, а також яку систему оподаткування обрати ФОП і багато інших корисних матеріалів, читайте у розділі Новини на вебсервісі СОТА.

Крім того, вебсервіс СОТА пропонує свої користувачам максимальні можливості щодо подання звітності в електронному вигляді, реєстрації ПН, обмін документами зі своїми контрагентами та контролюючими органами, а також, використовувати зручний програмний РРО – СОТА Каса.

Зацікавились? Для придбання програмного РРО – СОТА Каса звертайтесь до наших спеціалістів у відділ продажу за телефонами:

  • +380 44 3440744;
  • +380 67 3440744.